Schowek Twój schowek jest pusty
Twój koszyk jest pusty ...
Zmiana języka
PolskiAngielski
Kategorie
Wydawnictwa
Polecamy
Kiszonki i fermentacje
Super promocja

Kiszonki i fermentacje

PASCAL

Dostępność:Dostępny

Koszt wysyłki:od 8,99 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 Dostawa w 24h od nadania - 11,99 zł
Kurier InPost - 13,50 zł
Paczka w RUCHU - 8,99 zł
Kurier GLS - 13,99 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN:9788381036573

Autorzy:Baron Aleksander

Podtytuł:Bestseller w nowej odsłonie

Rok wydania:2020

Wydanie:1

Wydawca:Pascal

Format:16.2x21.0cm

ISBN:9788381036573

Objętość:288

Oprawa:Miękka ze skrzydełkami

Cena: 44,91 zł / szt.

Cena poprzednia: 49,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. "Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata." Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji" "Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!" Maciej Nowak, krytyk kulinarny "Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego." dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii

Zioła i kwiaty na talerzu

29,99 zł26,99 zł / szt.

Owoce Lecznicze właściwości

3,90 zł3,51 zł / szt.
partnerzy
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl